7 nasvetov, kako se obleči za božično fotografiranje

Rezervirali ste termin za božično fotografiranje. Zdaj pa stojite pred omaro in si razbijate glav, kaj sploh obleči. Morda vam bo teh 7 nasvetov pomagalo izbrati popolno obleko.

1. Barve oblačil.

Oblecite se tako, da boste barvno delovali kot celota. To ne pomeni, da imate vsi oblečene enake majice in kavbojke, temveč pa uskladite barve oblek vseh na fotki tako, da pašejo skupaj.

 

2. Podoben stil

Če želite sproščene fotografije, potem se oblecite v obleke, ki izražajo podoben stil. Na primer, če ima mama oblečene kavbojke in pulover, hči pa čipkasto oblekico, to ne gre skupaj.

 

3. Modni dodatki.

Modni dodatki naredijo piko na i. Vendar ne pretiravajte z njimi. Uporabite tiste, ki jih sicer nosite oz. v mejah, ki vam ustrezajo. Če niste oseba za modne dodatke, nič hudega – na koncu je pomembno predvsem to, da ste na fotografiji resnični vi. Na božičnih fotografiranjih lahko porabite Božičkovo kapo, obroček z rogovi in podobno, kar popestri fotografijo.

 

 

4. Načrtujte vnaprej.

Ne izbirajte oblačil zadnji trenutek. Pripravite si jih vnaprej, saj boste tako imeli dovolj časa, da izberete pravo kombinacijo, po potrebi operete in zlikate obleke. Zmečkane obleke opazi tudi fotoaparat. 😉

 

5. Brez super junakov.

Otroci obožujejo super junake in obleke, na katerih so narisani glavni junaki iz risank, ki jih radi spremljajo. Na fotografiji hitro lahko potiski na majicah delujejo moteče. Lepše je, da za otroke izberete oblačila brez risanih junakov.

 

6. Vzorci in teksture

Z vzorci na oblačilih popestrite fotografijo. Vendar pa  ne pretiravajte z njimi, saj je lahko v nasprotnem primeru to lahko moteče. Če ste na fotografiji trije, naj ima vzorec na obleki le eden.

 

7. Klasika

Fotografije, ki jih boste prejeli, bodo vaše stene ali foto albume krasile še leta, zato se raje oblecite v klasična oblačila, kot da sledite zadnjemu modnemu trendu.

 

 

Pridružite se mi na božičnem fotograiranjuj otrok in družin 15. decembra 2018 v Novem mestu!

PRIJAVA NA DELAVNICO

GOR