FOTO ŠOLA

Pridobite osnovno znanje fotografiranja kar preko spleta! Vpišite se na Foto šolo! Čaka vas 5 video lekcij in 5 domačih nalog; osnove in pravila fotografiranja, foto triki, kako postaviti svoj foto studi ter obdelava fotografij v brezplačnem programu. Ves čas trajanja šole boste imeli na voljo pomoč in podporo.

Kako poteka FOTO ŠOLA?

Foto šola bo v celoti potekala preko Facebook skupne. Dvakrat tedensko bom v skupini objavila novo video lekcijo, ki bo dolga cca 45 minut. Ogledali si ga boste lahko kadarkoli - ko boste pač za to imeli čas.

Ob zaključku video lekcije vas bo čakala tudi domača naloga, za katero je dobro, da jo naredite, saj boste s tem utrdili znanje, predvsem pa vadili. Brez vaje ni lepih fotk.

Moduli na Foto šoli:

 1. Osnove fotografiranja od A do Z. Avtomatske in ročne nastavitve na fotoaparatu, belina, svetloba, oprema, ki jo potrebujemo, ...)
 2. Pravila fotografiranja. (Da bi lahko kršili pravila, jih moramo najprej poznati, kajne?)
 3. Foto triki za fotkanje izdelkov in foto triki za vsak dan. (Kako fotografirati obleke, majhne predmete in nakit? Kako uporabiti funkcijo HDR, panorama in si izdelati svoj filter? To so le nekatere teme, o katerih bomo govorili.)
 4. Kako postaviti svoj foto studio? (Kam ga postaviti, kako postaviti luči? Kakšne luči sploh potrebujete? Kaj pa ozadja in rekviziti? Kje jih lahko kupite in kaj vse lahko uporabite?)
 5. Obdelava fotografij z brezplačnim programom Photoscape x. (Kaj naredite naprej, kaj je nujno popraviti, kako na fotografijo dodati logotip in tekst, kako jo pomanjšati in še druge zabavne in uporabne funkcije).

Vsak izmed modulov bo dolg po eno pedagoško uro (45 minut).

Foto šola je kot nalašč z vas, če ...

 • si želite izboljšati svoje fotke, vendar nimate veliko časa,
 • potrebujete usmeritve, kako narediti boljše fotke,
 • vam manjka motivacije, da vzamete v roke fotoaparat in končno začnete fotkati,
 • potrebujete nekoga, ki vam bo na voljo za vprašanja,
 • si želite začeti uporabljati ročne nastavitve na fotoaparatu, pa si doslej niste upali,
 • gledate fotke drugih in si želite, a bi tudi vi stopili korak naprej in se naučili delati takšne fotografije - sami.

FOTO ŠOLA je namenjena vsem podjetnikom in ustvarjalcem, ki sami fotografirate svoje izdelke ter si želite pridobiti nova znanja za fotografiranje. Foto šole se lahko seveda udeležite tudi vsi ostali, ki vas fotografiranje zanima in si želite pridobiti osovna znanja in veščine fotografiranja in obdelave fotografij. 

 

KDAJ bo potekala FOTO ŠOLA?

Foto šola bo potekala od 9. septembra do 27.septembra 2019.

Nove video lekcije vam bodo na voljo 9., 11., 16., 18. in 23. junija ob 9.00. Po vsaki video lekciji sledi domača naloga, za katero boste imeli nekaj dni časa, da jo naredite. Domače naloge ne bodo zahtevne in niso obvezne, če želite dokončati foto šolo. Je pa zagotovo dobro, da če želite pridobiti kar največ znanja, da jih pridno delate.

Na voljo za vaša vprašanje in komentarje vaše domače naloge bom do zaključka šole, 27. septembra. Po tem datumu vam bodo vsebine v skupini na voljo še do konca decembra 2019. V tem času boste lahko kadarkoli pogledali posnetke za nazaj, komentarje in si prenesli gradivo.

Zakaj na FOTO ŠOLO?

 • Ker se boste v kratkih predavanjih, ki bodo potekala tri tedne, naučili vseh pomembnih osnov fotografiranja in foto trikov,
 • dobili boste konkretne namige in komentarje na vaše fotografije in če jih boste upoštevali, bodo vaše fotografije boljše,
 • ker boste dobili domačo nalogo, ki jo bom pregledala in vam dala povratne informacije,
 • ker boste v zelo kratkem času lahko prišli do konkretnih rezultatov,
 • ker je včasih treba iz svoje cone udobja. ;)

Cena Foto šole, ki traja  tri tedne in vsebuje 5 video lekcij in 5 domačih nalog, ter podporo, zapiske, nasvete in komentarje na vaš fotografije je 129 €.

Prijave

Na 21-dnevni FOTO ŠOLO se prijavite tako, da kliknete na gumb "Prijava na FOTO ŠOLO" in izberete razpoložljiv termin.

Prijavite se lahko tudi s sporočilom na ajda@1000besed.si. 

Po prejeti povratni informaciji, da ste zabeleženi med prijavljenimi, boste prejeli predračun. Nato na poslovni TRR podjetja 1000 besed, Ajda Zorko s.p. (Abanka): 05100-8015666171 nakažete kotizacijo za 21-dnevni foto izziv. Vaše mesto na foto izzivu je rezervirano in čaka na vas šele, ko je kotizacija poravnana.

Še niste prepričani?

Za Foto šolo vam dajem garancijo na zadovoljstvo: če ne boste zadovoljni, vam bom vrnila denar. 

 

PRIJAVA NA DELAVNICO

GOR