Hiter trik za lepe fotke manjših odsevnih predmetov

Moja znanka izdeluje poseben nakit. Nariše risbo, jo prilepi na podlogo in nanjo položi kos lepo oblikovanega stekla. Njen nakit je paša za oči, vendar pa se spopada z večno težavo: kako ga fotografirati, ne da bi se v steklu videl odsev celega prostora, v katerem se nahaja.

S podobnimi izzivi se soočate tudi tisti, ki bi radi fotografirali stekleničke, plastično ali stekleno embalažo z gladko površino, ki odbija svetlobo.

Manjše predmete lahko fotografirate brez šotorčka in luči. Potrebujete le močno sončno svetlobo in plastičen lonček. No, in primerno podlogo. Fotografirate lahko s telefonom.

Na dnu plastičnega lončka z olfa nožkom izrežete odprtino za lečo fotoaparata.

Podlogo za fotografiranje postavite na močno sonce, nanjo pa položite predmet, ki ga želite fotografirati. Nato vse skupaj pokrijete z okoli obrnjenim plastičnim lončkom.

Fotoaparat položite na odprtino ni naredite fotografijo. Na spodnjih fotkah lahko vidite, kako se razlikuje fotografija, če je narejena brez plastičnega ločka (levo) in z lončkom (desno). Na levi fotografiji se vidi odsev sonca in močne sence pod verižco, medtem ko je desna fotografija odlilčno osvetljena. Fotografiji nista dodatno obdelani - le obrezani in pomanjšani sta.

Za fotografiranje večjih izdelkov lahko uporabite prosojni šotorček za fotografiranje in ga prav tako postavite na močno sonce, vanj pa postavite vaše izdelke. Tako se izonete nakupu luči, cena šotorčka na spletu pa je od okoli 10 € dalje.

PRIJAVA NA DELAVNICO

GOR