Top 3 brezplačne foto aplikacije

Snapseed

Snapseed je brezplačna aplikacija, ki ne vsebuje oglasov. Lahko izbiramo med različnimi orodji za popravljanje svetlobe, kontrasta, celo beline in ravnovesja beline. Fotografijo lahko obrežemo spremenimo naklon in perspektivo, po njej pišemo, dodamo vinjeto in okvir ter še mnogo drugega. Omogoča tudi selektivno izbiranje in uporabo čopiča.

Aplikacija ponuja številne filtre, od retro, grunge, drama, zrnat film in HDR, fotografijo lahko spremenimo v črno-belo ali noir.

Če želimo na fotki odstraniti neželeni element to lahko storimo s funkcijo celjenje, ki je med orodji.

Zelo uporabno je orodje "dvojna osvetlitev", s katero lahko na fotko dodamo drug element (na primer namesto neba dodamo travnik, namesto obleke dodamo veje drevesa, ... ). S to funkcijo se lahko dodaja na fotografijo tudi logotip, vendar pa ga aplikacija pomanjša le do določene mere. Logotip je velikokrat prevelik za na fotografijo, zato je za poslovno rabo ta funkcija pogosto neuporabna.

Snapseed je uporabniku prijazen, enostaven, hkrati pa ponuja številne uporabne funkcije. V aplikaciji so uporabniku na voljo številni kratki vodiči, s pomočjo katerih se lahko nauči uporabe programa. Je zanesljiv in ga ne "zmanjka" sredi obdelave fotk.

Aplikacije ne vsebuje oglasov.

 

Photo Director

Photo Director je ena izmed aplikacij, ki bodo verjetno ostale na vašem telefonu, če si želite veliko različnih orodij za obdelavo vaših fotk.

Poleg osnovnih orodij, kot so nastavljanje svetlobe, beline, kontrasta, ostrenja, dodajanja vinjete, popravljanja krivulj, omogoča tudi številna naprednejša orodja. Lahko klonirate posamezni del fotke ter jo prilepite na drugačno ozadje, spreminjate ozadja na fotki, s funkcijo color splash pa na fotografiji pustite le eno barvo.

Ima številne filtre, odstranjujete lahko neželene predmete iz fotke, dodate nalepko.

Omogoča delanje kolažev, pisanje po fokti, ima tudi opcijo insta fill, s katero povečate fotografijo in jo prilagodite za Instagram.

Z aplikacijo je dodajanje logotipov na fotografijo enostavno in hitro. Lahko prilagodite velikost, prosojnost in lokacijo logotipa. V tej funkciji Photo Director prekaša Snapseed.

Odlično pri aplikaciji je tudi to, da ima vgrajen mini vodič, ki vam pri vsakem orodju hitro in enostavno razloži, kako ga uporabljati.

Aplikacija vsebuje oglase, ki se prikažejo, ko shranjujete fotografijo, vendar niso moteči.

 

Photo Studio

Poleg osnovnih funkcij ponuja tudi številne naprednejše. Pri popravkih svetlobe si lahko pomagate s krivuljo, osvetlite le določen delček fotografije (enako velja tudi pri ostrenju, kontrastu in ostalih osnovnih orodij).

Aplikacija vam ponuja opcijo, da uveljavite popravek (na primer črnobel filter) v določeni prednastavljeni obliki. To pomeni, da funkcija velja le za en del fotografije, ostali deli pa so brez funkcije.

Ponuja možnost clone stamp oziroma kloniranje delčka fotografije na drug del. Po fotki lahko pišete in rišete. Pisavi lahko dodate senčenje in pri tem sami določite, iz katere smeri prihaja svetloba. Tekst lahko obrobite, dodate učinek žarjenja.

Aplikacija ima resnično veliko različnih filtrov in efektov, kar 200 jih je.

Delate lahko kolaže, fotografije dodajate v okvirje. Pri tem so vam na voljo različna ozadja; od barvnih do fotografij.

Edina slaba stran aplikacije so oglasi, ki se pojavijo med samim delovanjem, vendar k sreči niso prepogosti.

PRIJAVA NA DELAVNICO

GOR